Sfeertuinen steunt Hovenier helpt: wij vinden het prachtig om vakmanschap te combineren met het helpen van andere mensen. Samen Nederland groener maken is waar Sfeertuinen staat! De kleinste daden hebben grote positieve gevolgen. Daarom hebben wij ons één dag kosteloos ingezet om hulpbehoevende mensen te helpen met hun tuin.

Wat is Hovenier Helpt?

Hovenier Helpt is voor iedereen die graag een goede daad wil doen, een ander wil helpen en Nederland groener wil maken. Denk bijvoorbeeld aan een buurvrouw die het niet meer lukt om de haag te snoeien omdat de jaren beginnen te tellen. De laatste week van september staat in het teken van ‘Hovenier Helpt’. Tijdens deze week gaan hoveniers in heel Nederland kosteloos aan de slag om mensen te helpen met hun tuin.

slogan-horizontaal

Iemand opgeven voor Hovenier Helpt?

Eind september 2017 gaat Hovenier Helpt weer door heel Nederland mensen helpen met hun tuin. U kunt uw project vóór 1 september hier aanmelden. Hoe de selectie in zijn werk gaat wordt toegelicht op de website.

 

Project Hovenier Helpt 2016

In de laatste week van september is de week van Hovenier Helpt en hebben wij iemand verrast door aanpak van de groene omgeving. Sfeer Tuinen heeft deze mensen geholpen met hun tuin omdat dit door omstandigheden niet mogelijk was. Bekijk hieronder het filmverslag van de projectuitvoering.

Sfeertuinen zet zich in voor meer tuinplezier en een groener Nederland.

wij-steunen-hovenier-helpt-937x1024

 

Projectomschrijving

‘Mijn moeder is een dame op leeftijd, 83 jaar, met veel lichamelijke beperkingen waardoor zij zelf niet meer in staat is om har tuintje bij te houden. Dit gaat haar erg aan het hart want als het even lekker weer is zit ze graag buiten. Ze is inmiddels geheel afhankelijk van hulp voor het onderhoud en het grasmaaien.
Het betreft een stadstuin van ca 4 bij 9 meter. Heel graag komt mijn moeder in aanmerking voor een stevige snoeibeurt van de rozenstruiken en buxusbollen die in de border aan de rechterkant staan en ook van de hoge boom links achter in de tuin.
Daarnaast zou het geweldig zijn als er ook de mogelijkheid bestaat om het huidige graspleintje te vervangen door gekleurd grind met in het midden een langwerpige plantenbak van ca. 50 cm hoog. De rest van de bestrating kan gewoon blijven liggen.’


initiatief-van-tuinkeur