Sfeertuinen, dé specialist in het aanleggen en ontwerpen van kleine tuinen.

Wij zijn gespecialiseerd in het inrichten van groene kleine tuinen die weinig onderhoud vereisen. Onze tuinen zijn onderhoudsvriendelijk door onder andere de beplanting, verharding, bouwwerken en meubels. Met de kennis, jarenlange praktijkervaring en inlevingsvermogen weten wij van kleine ruimtes prachtige tuinen te maken. Dit doen wij via een goed tuinplan en maatwerk oplossingen die uw ruimte zo optimaal mogelijk benut. Om alles mooi passend te krijgen wordt er meestal gekozen om tuinwanden, afscheidingen, overkappingen, meubels en poortdeuren op maat te maken. Sfeertuinen is speciaal ingericht op het maken van kleine tuinen en stadstuinen. Hier houden wij ook met de aanschaf van onze machines, worktools en bedrijfsbus met aanhanger rekening mee zodat wij ons werk zo goed mogelijk kunnen doen.

Veelvoudig maken wij gebruik van hout en staal. Voor allerlei doeleinden gebruiken wij zowel rond als recht hout. Voorbeelden zijn:
– Pergola’s
– Overkappingen
– Meubels
– Wanden

Het liefst gebruiken wij onbehandeld hout, maar soms kan het mooier zijn om de tuin kleur op kleur in te richten. Per tuin kijken we wat het meest geschikt is. Wij gebruiken cortenstaal (is een weervast roeskleurig staalsoort), gepoedercoat staal of staal op kleur voor onze tuinmeubels, pergola’s en tuinwanden. Alles wat wij ontwerpen is natuurlijk gericht op uw persoonlijke smaak. Dit kan bijvoorbeeld een industriële look zijn met zwart stalen accenten of een sierlijke look met mintgroen stalen accessoires, wij maken het allemaal voor u.

Onze specialisatie is het ontwerpen en aanleggen van kleine buitenruimtes. Van patio tot daktuin en van balkon tot achtertuin. Met maatwerk oplossingen, oersterke duurzame materialen en prachtig groen verstaan wij de kunst van het creëren van kleine tuinen en stadstuinen. Heeft u een kleine tuin die u wilt omtoveren tot een paradijs? Maak een afspraak, wij staan u graag te woord!

Enkele project die wij hebben gemaakt

IMG_3656
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Tuin van 40m2

Tuin van 40m2, met een geweldige jungle sfeer incl. een wadi onder de loopbrug.

IMG_3823
IMG_3825
IMG_3821
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Voortuin 6x2m 12m2

Voortuin 6x2m 12m2 met een klein terrasje bij de opslaande deur, 4 leibomen als zonwering. Beukenhaag en gezellige bloeiende planten die bijna de woning inkomen zo dichtbij ze staan.

IMG_4031
IMG_4033
IMG_4030
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Voortuin van 24m2

Voortuin van 24 m2 met 3 plantenbakken in verschillende hoogtes waarvan 1 plantenbak stiekem een bergruimte is voor 2 kliko’s. Het looppad naar de voordeur heeft een speels vorm. De restruimte is ingericht met groenblijvende en onderhoudsvriendelijke beplanting. Ook planten we een bloesemboom.

IMG_4794
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Achtertuin van 17m2

Smalle achtertuin van 17m2 met een breedte van 3m en een terras van 9m2 en uitlopend naar eenpoortdeur met veel ruimte voor groen door gebruik te maken van border met pergola voor klimplanten. Deze tuin heeft zelfs meegedaan aan ‘Gluren bij de Buren’ waarbij de tuin het podium is voor de muzikant en bezoekers gedurende de dag diverse optredens konden bekijken.

IMG_3711
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Achtertuin van 56m2 (lopend project)

Achtertuin van 56m2 met op maat gemaakte eethoek met driehoekvormige eettafel en eettafelbank, met meubel voor Green Egg en bankje voor kopje koffie in ochtendzon. Grasveldje en bloemrijke vaste plantentuin rekening houdend met geweldige schitteringen van tegenlicht.

DSCN4013
DSCN4015
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Achtertuin van 27m2

Achtertuin van 27m2 met dubbele industriële schuifdeur om ruimte te besparen naar de steeg. Eettafelruimte, loungebankje voor 3 personen, ruimte voor groen, pergola met rustig groeiende klimplant.

IMG_2926
IMG_2923
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Achtertuin van 30m2

Achtertuin van 30m2 met 3 bankjes + eettafel voor 6 personen, pergola met groen, plantvakken. Parasol geïntegreerd in straatwerk. Ruimte voor zwembadje. Rijdende dressoirtafel met zandbak en/of opberg functie. Tevens is er rekening gehouden met 5 deuren die altijd ruimte vragen.

DSCN4054
DSCN4042
DSCN4043
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Voortuin van 17m2

Een voortuin van 17m2 met mooie klikohok, loungebank voor 6 personen, plaats voor 3 fietsen, pergola en genoeg ruimte voor groen en parasolboom.

IMG_4108
IMG_4106
IMG_4107
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Achtertuin van 40m2

Achtertuin van 40m2 werd een schuur gesloopt van 6m2 om ruimte te maken voor overdekt terras. De overkapping werd voorzien van grote tuinkasten om toch weer bergruimte te creëren. Verder loungebank op maat gemaakt met ladebakken eronder voor kinderspeelgoed. De overkapping heeft een lamellen systeem om privacy te creëren. Verder maakte we een pergola voor schaduwdoek, klimplanten en schommelplezier. De restruimte werd ingericht met gemixte beplanting dat bijdraagt aan biodiversiteit.