Sfeertuinen is per direct op zoek naar een leergierige stageloper voor de aanleg van tuinen. Sfeertuinen is een creatief, jong en enthousiast hoveniersbedrijf dat is gevestigd in Schinnen. Wij bieden full-service hovenierswerk van tuinontwerp tot het laatste plantje. We werken veelal bij particulieren.

Wij zijn een Erkend Leerbedrijf Ook zijn wij TuinKeur gecertificeerd.

Wat zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een BOL/BBL leerling. Je kan 1-4 dagen stagelopen afhankelijk wat er wordt gewenst vanuit jouw opleiding. Wij zoeken een stagiaire die een stage zoekt voor de tuinaanleg. Onderhoudswerkzaamheden komen sporadisch voor.

Wij zijn gevestigd in Schinnen en vanuit daar vertrekken wij ook naar onze klanten. Het is mogelijk om je op te halen op het station in Schinnen.
Verder ben jij:

 • leergierig
 • geïnteresseerd in het verwerken van dode en levende materialen
 • een buitenmens, ook als het slecht weer is

Wat zijn de werkzaamheden?

Iedere dag zal anders zijn, dat maakt het zo leuk! Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Dit is ook waar wij jou voor in willen zetten. Wij houden van tuinen met uitdaging, dus geen rechttoe-rechtaan tuinen. Met houtwerk, verschillende bestratingsvormen en bijzondere beplanting. Voor een goed beeld van de tuinen die wij maken kan je een kijkje nemen op onze website www.sfeertuinen.nl.

 • leegruimen en opschonen de tuin (handmatig of machinaal)
 • grondwerk, grondbewerking, grondverbetering
 • beregening, waterafvoer en verlichting aanbrengen
 • aanleg van bestratingen, terrassen en paden
 • maken van allerlei erfafscheidingen
 • maken van technische objecten zoals vijvers, muren, pergola’s en dergelijke
 • meedenken over een effectieve werkwijze
 • bij extreem slecht weer; werkvoorbereiding, beplantingsplannen en offertes
 • sporadisch onderhoudswerkzaamheden

Wat bieden wij jou?

Een goede ervaring bij een klein allround hoveniersbedrijf. Waar je niet alleen ervaring opdoet in de tuin zelf, maar ook betrokken zal worden bij het ontwerpen en het opstellen van beplantingsplannen, schetsontwerpjes, uitwerken tuinideeen. Zo leer jij alles om later zelf ook een eigen onderneming te starten. Wij richten ons op de tuinaanleg waardoor jij veel technische kennis kan opdoen. Wij bieden een goede stagevergoeding afhankelijk van het aantal uren dat je per week komt werken en je ervaring.

Voel jij je aangesproken? Kijk dan eens op onze website www.sfeertuinen.nl en stuur je cv met motivatie naar info@sfeertuinen.nl Voor vragen kan je bellen met Bastiaan Hoogland op 06-28540577.

Recensies

Stagiaires 2021:

Jaarlijks begeleiden wij leerlingen van Yuverta oa. voor VMBO en MBO hovenier. We vragen onze leerlingen hun stage-ervaringen te delen. Hieronder een aantal aanstormende talenten aan het woord!

Bastiaan is heel rustig en legt duidelijk uit wat je moet doen. Hij is altijd in voor een grapje. Je leert veel kleine trucjes hoe je het makkelijkst te werk kan gaan. Je leert veel over bodemleven en bijzondere beplantingen. We zijn ook een keer naar een interessante spreker geweest die alles vertelde over bloembollen. 

Stagiaire Hovenier stage