Tuinaanleg

Tuinaanleg

Als je helemaal tevreden bent met het ontwerp, is het tijd voor het echte werk: de tuinaanleg. Dat mooie plaatje op papier wordt stap voor stap werkelijkheid. Een aantal weken later is je nieuwe lievelingsplek klaar en hoef je alleen nog maar te genieten. Wil je ook zo’n fijne, groene tuin laten aanleggen? Neem dan contact op voor een gratis eerste gesprek.

In 4 stappen naar jouw droomtuin

Bij de aanleg van een tuin komt heel wat kijken. Ik zorg namelijk niet alleen voor de beplanting en bestrating, maar bijvoorbeeld ook voor een pergola, schuur of tuinkast. De complete tuin dus, met alles erop en eraan. Sfeertuinen is dan ook een aantal weken bezig met jouw stadstuin aanleggen. Dat gaat in 4 stappen:

Stap 1: voorwerk

Op de afgesproken startdatum maak ik je tuin leeg. Daarna zet ik de maten voor het straatzand en de tuinaarde uit, zodat ik die kan plaatsen of juist verwijderen. Dankzij grondverbetering kan Sfeertuinen je oude grond meestal hergebruiken. Zo niet, dan pas ik je beplanting daarop aan.

Stap 2: straatwerk

Zodra het straatzand op de goede plek ligt, leg ik de bestrating. Komen er bepaalde objecten in de grond, zoals een vijver, pergola of jacuzzi? Dan legt Sfeertuinen alvast zoveel mogelijk bestrating op stenenmaat. Daardoor ontstaan er zo min mogelijk kieren, zodat er later geen onkruid tussen groeit.

Stap 3: bouwwerk

Daarna bouw ik alle losstaande elementen in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een tuinkas, tuinhuis, vlonder, overkapping en/of zonwering.

Stap 4: beplanting

Als laatste brengt Sfeertuinen leven in je tuin. Ik bereid de plantvakken voor met een laag bemeste tuingrond en de juiste drainage. Vervolgens ga ik de beplanting uitzetten en inplanten. Nadat ik het gazon heb aangelegd en halfverharding heb aangebracht, is je tuin helemaal klaar.

Aanleg

Jouw tuin laten aanleggen door Sfeertuinen

Het liefst bouw ik jouw stadstuin om tot een droomplek, of deze nu verticaal, een binnenplaats, dakterras of patio is. Kleine ruimtes hebben namelijk heel veel mogelijkheden. Je kunt dan ook het beste bij Sfeertuinen aankloppen voor:

  • Een kleine stadstuin aanleggen
  • De aanleg van een natuurlijke tuin
  • Een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen
  • Een tuin met veel biodiversiteit aanleggen
  • Een duurzame tuin aanleggen

Na tuin aanleggen 1 jaar garantie en advies

Maar nadat ik je tuin heb aangelegd, verdwijn ik niet zomaar. Na de oplevering lopen we samen een rondje en geef ik je een handige uitleg. In het eerste jaar kom ik nog 1 of 2 keer bij je langs om tips en adviezen te geven. Gaat er tijdens dat jaar toch iets mis? Geen paniek: je krijgt 1 jaar garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden, geleverde materialen en beplanting, zolang je er goed voor hebt gezorgd.

Kan je kleine tuin wel een opknapbeurt gebruiken? Schakel Sfeertuinen dan in voor jouw tuinaanleg in Zuid-Limburg. Je vindt mij in Maastricht, Sittard, Geleen, Roermond, Valkenburg, Beekdaelen en alles daartussen. Voor je het weet, is je tuin een heerlijke plek die voelt als vakantie.

De kosten van tuinaanleg

Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van een tuin aanleggen door Sfeertuinen? Dat hangt helemaal af van de grootte van je tuin en je wensen. Je krijgt nooit een standaard tuin, maar altijd een persoonlijk ontwerp. Daarom zijn er ook geen vaste prijzen. Nadat je het ontwerp hebt goedgekeurd, ontvang je een offerte.