Mensen met groene vingers steken hun handen graag uit de mouwen… Met het tuinontwerp in onze handen voeren wij vakkundig en efficiënt de tuinaanleg uit.

Tuinaanleg

Met onze jarenlange ervaring in allerlei buitenruimte kunnen wij doorgaans alle klussen in en om je tuin kunnen realiseren. Wij streven naar meer plezier van je tuin waar je nog jaren van kunt genieten. Daarbij vinden wij kwaliteit, maatwerk oplossingen en klanttevredenheid belangrijk en staan garant voor vakmanschap. Wij richten ons op allerlei buitenruimtes, zoals een voortuin, achtertuin, zijtuin, daktuin of verticale tuin. Ook het vormgeven van minituinen, patio’s, binnenplaatsen en buitenkamers spreekt ons aan. Deze kunnen ingericht worden naar uw eigen idee en wij denken graag met u mee.

 

Hoe gaan wij te werk

 

Voorwerk

Tuinaanleg grondwerk hovenier
In overleg wordt er een startdatum gepland. Vervolgens gaan we de tuin leegmaken en opschonen. De huidige beplanting opkuilen, heesters en bomen verplaatsen als dit nodig is. De overige materialen opslaan of verwijderen. Vervolgens worden de maten uitgezet zodat het straatzand en tuinaarde aangebracht kan worden of juist verwijderd moet worden. Doorgaans proberen we een gesloten grondbalans toe te passen. Door grondverbetering kan de oude grond vaak hergebruikt worden. Als dit niet mogelijk is dan kan de beplanting daar op worden aangepast.

Straatwerk

Tuinaanleg straatwerk maatwerk
Zodra het straatzand op de juist plaats ligt, wordt de bestrating aangeleverd en op de juist plek conform tuintekening neergelegd. Normaliter bestraten we vanuit de woning het grootste gedeelte. Als er objecten zijn die de grond in moeten zoals pergola, vijver, beschoeiing of damwand, fundering of jacuzzi, dan wordt er zoveel mogelijk bestrating gelegd zodat de objecten op stenenmaat worden geplaatst. Zo houd je zo min mogelijk zaag of snijwerk. En zo min mogelijk kieren en dus onkruid.

Bouwwerk

Tuinaanleg bouwwerk plantenbak
Vervolgens worden alle losstaande elementen gemaakt. Zoals tuinkas, vijver, tuinhuis, vlonder, overkapping, trampoline, zonwering of welke wens dan ook. We werken tijdens de tuinaanleg secuur alle objecten af!

Beplanting

Tuinaanleg beplanting beplantingsplan hovenier
De plantvakken worden vakkunding voorbereid. We zorgen voor een goed laag bemeste tuingrond. En de juiste drainage zodat er geen plassen blijven staan. Als alles plantklaar is dan wordt de beplanting uitgezet en ingeplant. Als laatste wordt er eventueel een gazon aangelegd en de halfverharding aangebracht.

 

 

Oplevering en garantie. 

Na de tuinaanleg lopen wij nog een rondje met u door de tuin om uitleg te geven. Wij geven 1 jaar garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden en de geleverde materialen als ook op de door ons verrichtte aanplant van beplanting in uw tuin. Uw nieuwe tuin is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. De aangebracht grond bevat de eerste maanden voldoende voeding. Het eerste jaar hebben uw planten maar één taak en dat is overleven. De net aangeplante beplanting zal snel wortelen in de nieuw aangebracht tuingrond. Maar de wortels zijn nog niet bestand tegen uitdroging. Houdt uw planten het eerste jaar goed vochtig. Net als de bomen en de heesters.
Wanneer er binnen een groeiseizoen planten niet goed aanslaan of zelfs dood gaan, dan vervangen we deze voor u, mits u er goed voor heeft gezorgd. 

Neem snel contact op met Hoveniersbedrijf Sfeertuinen uit Woerden


 

Zie meer van ons werk →