Met een ‘voorjaarsbeurt XL’ uitgevoerd door Sfeertuinen krijgt je tuin een geweldige boost voor de rest van het jaar. 

Voorjaarsbeurt XL

Ineens bent u de trotse eigenaar van een paradijsje bij eigen huis. En daarmee bent u verantwoordelijk voor een waslijst aan vaste planten, siergrassen, klimplanten, hagen, heesters en misschien wel een boom of een grasveldje. 

Na de aanleg van uw tuin door de hoveniers van Sfeertuinen wilt u zo snel mogelijk genieten van uw tuin. U zal in de loop van het jaar uw tuin echt gaan leren kennen. Het eerst jaar is vooral belangrijk dat uw planten aanslaan en overleven. Dus water geven ten tijde van droogte is een must, want de wortels van de planten zitten nog niet zo diep. De bovenste laag grond droogt veel makkelijker op dan dieper gelegen. Je kunt dan ook beter wat vaker water geven dan één keer een grote plons. 

Het eerste jaar komen we 1 of 2 keer bij u langs om met u mee te kijken. We geven advies en helpen u op weg met uw tuin. De niet aangeslagen beplanting wordt door ons vervangen in het najaar.

Onderhoudsvriendelijk

Uw nieuw aangelegde tuin is afgestemd op uw energiebalans. U heeft aangegeven niet  uren in uw tuin te willen werken, om zo wat meer van de tuin te kunnen genieten. Klusjes zoals het verwijderen van onkruiden tussen de tegels vandaan hebben we al getackeld bij de aanleg van uw tuin. We hebben de voegen tussen uw tegels voorzien van een uithardend voegmiddel dat onkruidgroei tegen gaat. Ook bij de materiaal keuze voor uw pergola hebben we er op gelet dat u de palen niet jaarlijks hoeft te schilderen om ze goed te houden.  

Zo hebben we nog meer handig tips om het u zo makkelijk mogelijk te maken. 

Toch is een tuin van Sfeertuinen niet onderhoudsvrij. Een onderhoudsvrij uit bestaat in mijn ogen niet. Het mag dan in ieder geval geen tuin meer heten. Wij maken onderhoudsvriendelijke tuinen waarbij minimaal 1/3 deel groen is, en het liefst 2/3 deel. Want groen maakt gelukkig. Het is bewezen dat een groene ruimte in of bij huis de mens gelukkig maakt. En waar groen is, is groei en bloei. En waar groei is, moet men bij tijd en wijle snoeien. Het eerste jaar begeleiden wij u. 

Tuinonderhoud

Hoe goed we u ook helpen met het wel en wee van de tuin, de ervaring leert dat met alleen snoeien, harken en bemesten je je tuin echt te kort doet. We zien dat beplanting na een aantal jaren toch wat terug valt wanneer wij niet jaarlijks komen voor onderhoud. De ene plant heeft net wat meer kalk nodig dan de andere, de andere wat meer turf en magnesium. En de meeste hebben baat bij compost. En hoeveel bemesting moet je eigenlijk strooien? In het voorjaar kan er een grote stap gemaakt worden voor de rest van het jaar. 

Daarom hebben wij de ‘voorjaarsbeurt XL‘ speciaal voor onze trotse tuineigenaren  bedacht.

Voor een vast bedrag per m2 verzorgen wij de ‘voorjaarsbeurt XL‘.

Vraag nu uw prijs op. 

Daarbij inbegrepen;

 • terugzetten van vaste planten en siergrassen
 • snoeien van heesters en bomen
 • knippen van hagen en klimplanten
 • onkruiden verwijderen
 • schoonmaken borders
 • schoonmaken houtwerk* (schuttingen, pergola’s)
 • schoonmaken terrassen en paden*
 • gazon verticuteren en doorzaaien
 • bodemtest + verbeteraars, compost en bemesting*
 • al het afval uit uw tuin wordt meegenomen en afgevoerd. 

* wij gebruiken alleen biologisch verantwoorde grondstoffen en middelen

Onderhoudsbeurt XL‘ biedt u de volgende voordelen

 • schone, frisse terrassen en paden
 • onkruid-remmende toplaag in uw border
 • uw planten en gazon voldoend bemest
 • uw planten beschermd tegen extreem weer