Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Yes, je tuin is helemaal klaar! Ondanks dat Sfeertuinen alleen onderhoudsvriendelijke tuinen aanlegt, kun je ‘m niet helemaal verwaarlozen. Heb je geen tijd voor of zin in het onderhoud? Besteed je tuinonderhoud dan aan mij uit. Of kies voor een jaarlijkse voorjaarsbeurt XL, waarmee je tuin een geweldige boost krijgt voor de rest van het jaar.

Een onderhoudsabonnement voor je tuin

Ineens ben je verantwoordelijk voor allerlei vaste planten, siergrassen, klimplanten, hagen, heesters en misschien wel een boom of grasveldje. Geen paniek: in het eerste jaar kom ik 1 of 2 keer langs om je met tips en adviezen op weg te helpen in je tuin. Als je merkt dat je toch niet aan het (weinige) onderhoud toekomt, dan voert Sfeertuinen dat graag voor je uit. Het werkt heel makkelijk:

Stap 1:

Bel of mail even en geef aan dat je het onderhoud van je tuin wilt uitbesteden.

Stap 2:

Je sluit een onderhoudsabonnement voor je tuin af. De prijs hangt af van de hoeveelheid groen en het aantal verschillende planten.

Stap 3:

Ik kom eens per maand/ 2 maanden/ 3 maanden bij je langs om je tuin te onderhouden.

Stap 4:

Jij hoeft ondertussen alleen nog maar heerlijk achterover te leunen in je tuin. En af en toe je planten water te geven natuurlijk.

Voorjaarsbeurt XL

Jouw tuin laten onderhouden met de voorjaarsbeurt XL

Je tuin van Sfeertuinen bestaat voor eenderde tot tweederde deel uit groen. En waar groen is, zie je groei en bloei. Zo nu en dan moet je de boel daarom snoeien, knippen en bemesten. Ook hebben bepaalde planten kalk, turf en magnesium nodig. Anders valt je beplanting na een aantal jaar terug, wat natuurlijk zonde is. Hoe je dat voorkomt? Door Sfeertuinen 1 keer per jaar je tuin te laten onderhouden met de voorjaarsbeurt XL. Zo krijgt je tuin een flinke boost voor de rest van het jaar. Hier bestaat de voorjaarsbeurt XL uit:

 • Vaste planten en siergrassen terugzetten
 • Heesters en bomen snoeien
 • Hagen en klimplanten knippen
 • Onkruid verwijderen
 • Borders schoonmaken
 • Houtwerk schoonmaken, zoals schuttingen en pergola’s
 • Terrassen en paden schoonmaken
 • Het gazon verticuteren en doorzaaien
  Een bodemtest en bodemverbeteraars, inclusief compost en bemesting
 • Al het afval uit je tuin meenemen en afvoeren

Voor het schoonmaken, composten en bemesten gebruik ik alleen biologisch verantwoorde grondstoffen en middelen. Je betaalt voor de voorjaarsbeurt XL een vast bedrag per vierkante meter. Ben je benieuwd wat in jouw geval de prijs is?