Tuinadvies

Tuinadvies

Hoe fijn je tuin ook is, zo nu en dan zit je met een vraag of probleem. Hoe kom je bijvoorbeeld van die vervelende luizen af en waarom groeien je planten niet goed? Met dit soort problemen kun je terecht bij Sfeertuinen. Ik help je met praktisch tuinadvies, zodat je tuin weer een droomplek wordt.

Jouw tuinproblemen onderzoeken en aanpakken

Het maakt niet uit met wat voor vraag of probleem je zit: Sfeertuinen zorgt voor een natuurlijke oplossing, zonder chemische middelen. Dat is niet alleen goed voor je tuin, maar ook voor het milieu. Deze tuinproblemen pak ik bijvoorbeeld voor je aan:

  • Een luizenplaag in je planten. Een goede manier om biologisch luizen te bestrijden in de tuin, is door hun natuurlijke vijanden uit te zetten. Ik adviseer welke in jouw geval het beste resultaat opleveren. Vervolgens roeien de natuurlijke vijanden de luizen uit.
  • Steeds weer onkruid tussen de tegels. Onkruid in de tuin is en blijft vervelend, al helemaal als het tussen je tegels zit. Om onkruid te voorkomen in je tuin, adviseer ik bijvoorbeeld om voegenmortel aan te brengen. Dan zie je die irritante plantjes nooit meer terug.
  • Een groen terras na de winter. Elk jaar na de winter is je terras helemaal groen. Hoe kom je daar vanaf? Met het tuinadvies van Sfeertuinen weet je precies wat in jouw geval de beste manier is om groene aanslag van je terras te verwijderen.
  • Te weinig schaduw in je tuin. Je geniet volop van je stadstuin op het zuiden, maar op warme dagen is het wel erg heet. Hoe creëer je meer schaduw? Ik kijk welke boom in je kleine tuin voor schaduw zorgt en bij de ruimte past. Zo heb je straks een fijne, beschutte plek.

     

  • Je planten groeien niet goed. Hoe hard je je best ook doet om ze goed te verzorgen, je planten willen niet groeien. Om erachter te komen wat er aan de hand is, doet Sfeertuinen een bodemonderzoek in je tuin. Afhankelijk van de uitkomst zet ik bijvoorbeeld wormen uit om de bodem in je tuin te verbeteren.
Snoeien en advies

Van hulp bij snoeien tot advies over de planten in je tuin

Maar tuinadvies bij Sfeertuinen gaat verder dan alleen de problemen hierboven. Ook met andere vragen kun je bij mij terecht. Denk bijvoorbeeld aan onderhoudstips, advies over de beplanting in je tuin en hulp bij snoeien. Zo weet je voortaan precies wanneer welke plant een knipbeurt nodig heeft en hoe vaak die heesters eigenlijk toe zijn aan water.