Met een tuin naar eigen idee en wens bent u het dichtst bij een paradijs op aarde. We gaan binnenstebuiten om uw favoriete plek in huis te vertalen naar uw buitenruimte.

Tuinontwerp

U staat op het punt om uw leefomgeving te vergroten, te veranderen en te vernieuwen. De sfeer van binnen zetten we door naar buiten door middel van kleuren, materialen en beschutting. Het veilige gevoel dat u binnen heeft gaat door naar de open ruimte. Paden worden gebruikt om een doel te bereiken en een terras om te genieten. De overige ruimtes worden gevuld met uw wensen waarin contrast, rust en ritme zich vermengt met creativiteit, warmte en duurzaamheid. Het hoveniersbedrijf uit Woerden staat voor u klaar.

Verhouding

Een tuin is tegenwoordig voor veel mensen een extra leefruimte. Een ruimte waar men lekker kan eten, drinken, lezen, zonnen en luieren. Echter gaat dit ten koste van de ruimte voor groen. Wij streven er naar om in onze ontwerpen de juiste balans te vinden. Een ruime plek waar ieder zich kan vermaken. Maar waar ook genoten kan worden van bloemen, bijen, vlinders en vogels.

Volume

Tevens is het belangrijk om volume te vormen en/of te behouden. Met hogere beplanting of groen-elementen in de vorm van haagblokken of gesnoeide plantvakken krijgt uw tuin spanning, dieptewerking en intimiteit. Allemaal zaken die uw tuinbeleving veel mooier maken.

Aan ons de taak een afgestemde tuin te ontwerpen.

Privacy

De situering van uw tuin is van grote invloed op uw privacy. Aan de hand van uw wensen en ons inzicht zijn er tientallen ideeën om uw vrijheid te versterken. Een veilig en vrij gevoel hangt niet per definitie samen met een hoge schutting en/of gaaswerk rondom. Sterker nog, het is soms zelfs beter voor het gevoel als niet de hele tuinafscheiding overal even hoog is. Een tuinafscheiding met begroeide gaaspanelen is minstens zo efficiënt als een dichte schutting, maar ‘staat’ en ‘voelt’ veel aangenamer.

Energiebalans

Helaas heeft de hoeveelheid tijd die u aan uw tuin wil besteden in relatie tot de tijd die de tuin van u vraagt, veel invloed op het bovenstaande gedeelte. Wij willen jullie graag laten zien dat er vele mogelijkheden zijn om uw arbeidstijd naar eigen behoefte te regelen. Tientallen ingrepen en keuzes spelen een rol.

Tuingeluk

Het is allemaal veel makkelijker dan u denkt, uw tuingeluk wordt voornamelijk bepaald door bovenstaande vier eenvoudige basisvoorwaarden. Als uw tuin voldoet aan deze voorwaarden, dan is de basis voor uw Tuingeluk gelegd. Met het lijnenspel, de gekozen producten en de uitstraling van uw accessoires kan het alleen nog maar mooier worden. De verhoudingen, het volume, de privacy en de energiebalans zijn geluksbepalend.

Bij het ontwerpen van tuinen houden wij rekening met uw wensen. U staat centraal en wij streven naar uw tuingeluk!

Graag kom ik vrijblijvend langs voor een oriënterend gesprek. Maak een afspraak.

Tuingeluk.nl