Opdrachtgever:
Hans en Sylvia

Plaats:
Den Haag

Type ruimte:
Voortuin, Zijtuin, Achtertuin

Onderdelen of elementen:
Terras, overkapping, borders, verharding

Materialen:
Natuursteen, Wildverband, Kleiklinkers

Afmeting:
160m2

 

Het is precies geworden zoals we gedacht hadden!

Hans en Sylvia

Ook een tuin van Sfeertuinen?

Woon je in de buurt (30min van Schinnen) en wil je full service (Tuinontwerp & Realisatie).
Klik dan hier.

Woon je wat verder weg dan is de Online Tuinontwerp Service wat voor jou!
Klik dan hier.

Hans en Sylvia wilden hun ruime zonnige voortuin in de buurt van Scheveningen omtoveren tot een weelderige bloementuin met een prachtig terras. De bestaande tuin was formeel ingericht met hortensia’s, buxushaagjes en smalle paadjes. Hans en Sylvia wilden graag een tuin waar ze ongestoord konden zitten met vrienden en familie.

Tuinontwerp

Om de privacy te vergroten, werden er taxusstruiken van 220 cm aangeplant in het verlengde van de bestaande taxushaag. Deze werden tactisch geplaatst voor de tuinpoort en in een golvende lijn geknipt. Losse overgang terras naar beplantingZo ontstond er een mooi contrast met de achterliggende strakke ligusterhagen. De oude beukenhagen werden op een aantal plaatsen terug geplaatst.

Voor het terras werd gekozen voor prachtig natuursteen in de vorm van Braziliaans Leisteen. Dit steen heeft een mooie natuurlijke uitstraling en is niet glad, waardoor het veilig is om op te lopen. In de achtertuin was dit steen ook gebruikt, dus het was een logische keuze om het ook in de voortuin te gebruiken.

Qua beplanting werd er gekozen voor een kleurrijk mengsel vaste planten dat bloeit van begin voorjaar tot en met de herfst. Verschillende soorten volgen elkaar op waardoor er steeds weer een andere soort in bloei komt. Denk aan Sanguisorba, Aster, Baptisia, Geranium en Salvia’s met de meest donkere bloemkleuren. Samen met siergrassen vormt het een natuurlijk geheel. Er is er gekozen voor groenblijvende Sesleria en Festuca en de wat hogere Calamagrostis.

Tuinaanleg

De oude tuin werd opgeruimd en grote buxusbollen en beukenhagen werden naar andere plekken verplant. Er werd zand aangevoerd om de terrassen en paden te maken. De kieren werden gevuld met waterdoorlatende en onkruidwerende voegen.

De bodem werd verrijkt met een compostrijke tuingrond en goed vermengd met de zandbodem. OokAanleg tuin Natuursteen tegels zijn er extra kleimineralen doorgemengd voor een beter vasthoudend vermogen van water en voedingstoffen.

Vervolgens werd de taxushaag in de golvende vorm geknipt en de borders aangeplant volgens het beplantingsplan. De temperaturen waren inmiddels opgelopen en was het dus groeizaam weer. Binnen no-time waren alle planten aangeslagen en begonnen de eerste planten al te bloeien.

Eindresultaat

De tuin is getransformeerd van een strakke formele voortuin naar een weelderige bloementuin met een prachtig terras. Hans en Sylvia kunnen hier heerlijk genieten.

Meer projecten..
Ben je na het lezen over dit project met de Piet Oudolf beplantingsstijl enthousiast geworden?

Bekijk dan ook eens het project in Berg en Terblijt!