Hartelijk welkom bij het Open Tuin Weekend van 2023. Wat leuk dat u de geveltuin van Wolfhagen 125 te Schinnen bezoekt. Via deze pagina krijgt u alle informatie over deze tuin. 

Een geveltuin is een stukje groen dat zich bevindt tussen de stoep en de gevel van een gebouw. Het is een manier om een bebouwde omgeving wat groener en levendiger te maken. Het aanleggen van een geveltuin kan bijdragen aan een beter leefklimaat in stedelijk gebied. Zo kan het zorgen voor een betere luchtkwaliteit en verkoeling tijdens warme dagen.

Sfeertuinen

De geveltuin van Wolfhagen 125 in Schinnen is 18 meter lang en bestaat uit drie tuinen van elk 6 meter lang en 1 meter breed. De tuinen worden onderbroken door de poort en de voordeur van de binnenhofboerderij. Voorheen lagen er tegels langs de gevel, maar door de aanleg van de geveltuin is het aanblik van de woning nu groener en natuurlijker. De border is ingericht met een samengestelde gemengde beplanting dat bestaat uit 55 verschillende soorten, waaronder bloembollen, siergrassen en vaste planten. De bloei begint al in februari en gaat door tot aan november. De meeste soorten komen in elk deel van de geveltuin terug waardoor het toch één geheel is. De geveltuin heeft door de samenstelling van de planten een natuurlijk karakter waardoor het mooi past in de omgeving. 

Geveltuin Sfeertuinen

Elk jaar knip ik de beplanting van de geveltuin in de eerste week van januari tot 5 cm boven de grond af. Vanaf dat moment begint het nieuwe seizoen en komen de eerste bloembollen al weer boven. Zo beginnen de Irissen en de Crocussen als eerste te bloeien. En bloeien de Asters en Salvia’s (azurea) door tot november.