Ook een prairie in uw tuin?

Prairiebeplanting in uw tuin?

Van een gigantische prairievlakte in Noord-Amerika naar een border met sterke langbloeiers en siergrassen bij eigen huis. Door de juiste samenstelling en opbouw creëer je een bloemrijk en onderhoudsarme beplantingsborder met veel sierwaarde.

Geïnspireerd op de bloemrijke grassenweides in Amerika wordt er een vertaalslag gemaakt naar de Nederlandse tuinen. Met de juiste samenstelling van diepwortelende, langlevende en doorbloeiende vaste planten en een percentage middelhoge siergrassen ontwerpen we op eigen wijze de look-a-like prairiegarden.

Naast de hoge belevingswaarde is het plantenconcept ook een walhalla voor insecten en bijtjes. Dat zorgt voor biodiversiteit en worden veelal plagen en aantastingen op natuurlijke wijze opgelost. De onderhouds-intensiteit van een prairieborder is echt minimaal, zo houdt u tijd over om van de tuin te genieten. De prairietuin is klaar voor de toekomst. Door de duurzame beplanting kun je heel lang genieten van je investering en het is nog regenwaterbestendig ook. 

Uiteindelijk streven wij er naar iedereen gek te maken met een (deels) natuurlijke tuin vol bloemen en bijtjes met alle gemakken van dien. En daarom zijn we altijd op zoek naar het beste om een onderhoudsvriendelijke tuin af te leveren voor meer tuinplezier.

De ‘prairieborder’ past heel goed in de doorgaans al onderhoudsvriendelijke tuinen van Sfeertuinen. Een prairie plantvak moet zonnig gelegen zijn. De schaduwkant kun je ook groen inrichten. Weliswaar niet zo uitbundig en bloemrijk als dat veldje met prairiebeplanting, maar wel vaak wintergroen met spannende bladeren. 

Door als hovenier goed naar de natuur te kijken en tuinplanten op de juiste plek te zetten kunt u als klant vooral genieten van groen zonder moeilijk te hoeven doen. De plant op de juiste plek zorgt ervoor dat de tuin goed en langdurig groeit en bloeit. Na enige tijd is de tuin dusdanig verzadigd met planten dat het onderhoud minimaal is. 

Op zoek naar een leuk contrast tussen wild en strak. 

Ga voor een tuin zonder zorgen die klaar is voor morgen. Kies voor een klimaatbestendige en onderhoudsvriendelijke tuin met een hedendaags ideeën. Wij zijn goed op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Dus heb jij weinig tijd, maar wordt je gelukkig van groen. maak een afspraak met tuinontwerper en hovenier Bastiaan. 

Wat word je er vrolijk van!

Van een grindbak als voortuin naar een bloemenzee vond ik wel even spannend. Aangezien ik niet veel tijd heb naast mijn fulltime job zag ik het eerst niet zitten, er komt toch onderhoud bij kijken. Maar ik wilde graag wat meer kleur in mijn voortuin.
Aan de hand van een goed gesprek met Bastiaan heeft hij een tuinplan opgesteld. Dit zag er meteen goed uit en ik wilde het graag in het echt zien. Ik was overstag.
Maar hoe zit het met het onderhoud? Hij kon mij al gauw geruststellen, je hoeft er nauwelijks wat aan te doen, af en toe bemesten, water geven en verder lekker laten groeien. En dat is waar ik naar opzoek was. Het was een fijne samenwerking met Bastiaan, hij komt met mooie ideeën en voert het erg professioneel uit! Een echte vakman met veel passie! Wij genieten er elke dag van en elke dag bloeit er weer iets nieuws, wat wordt je hier vrolijk van! Een mooie onderhoudsvriendelijke tuin waar de bijen en libelles ook van genieten.

 

Beplantingsplan voor meer tuinplezier.

Een afwisselende beplanting. Siergrassen, stachys en echinacea’s. Een fijne mix voor een open standplaats met veel licht.

Ontwerpen met planten. Zo houd je tijd over.

Een maand later bloeien deze vroegbloeiende asters. Ze geven bijna licht als het gaat schemeren. Aster ‘Twilight’. Ook in een wat donkerder gedeelte in de tuin kan deze sterke aster uit de voeten.

Met de juiste plantcombinaties zal de tuin mooi sluiten.

Binnen één groeiseizoen is deze tuin al goed op weg dicht te groeien. Zodra het een mooi gesloten geheel is dan is een onderhoudsbeurt in het voorjaar meestal voldoende.

Meer informatie? Bel of mail gerust!